Горещи новини

Гърци атакуват нашия пазар заради по-евтини храни и горива

| 11:03
Снимката е илюстративна
Гърците не спират да пътуват до България за стоки и горива. Цените на бензина в южната ни съседка надхвърлиха 2 евро и 50 цента за литър, което е и причината хора от северните части на страната да зареждат у нас. Търговци в Петрич и Сандански отчитат ръст на потребителите от южната ни съседка, които идват на пазар за хранителни продукти.Гърците пазаруващи в България са основно от Серес, Драма, Кавала и по-малките населени места в северната част на страната. Обясняват ни, че идват да купуват хранителни стоки от България, най-вече заради цената им.За храната, да има разлика, по-евтина е тук. Хляб, сирене, всички местни продукти, български са по-евтини от гръцките Повече гърци пазаруват тук сега, когато има война и цените всеки ден се покачват в Гърция, казва един от пазаруващите у нас гърци.

“Всичко е по-евтино тук. Но искам да кажа нещо, защото аз съм биолог. Там е по-скъпо да пазаруват, но е по-хубаво, по качествено”, казва Ираклис Андреадис.

В магазин за хранителни стоки в Сандански продават основно продукти местно производство. Те са и предпочитани от гърците, според собственика.

Повечето бензиностанции в района на граничен пункт „Кулата“, Петрич и Сандански също отчитат увеличен брой клиенти от Гърция.

“Да, да по евтино е, на половина. Например бензин за литър там е 2.80 евро, тук е 1.80. Едно евро и повече по-малко”, казва Ираклис Андреадис.

Заради увеличения внос на стоки от България се очаква в близките дни на граничен пункт „Промахон“ да започне работа постоянен екип по контрол на вносните стоки.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!