Горещи новини

Гърция затяга мерките, въвежда двойни маски в магазините

-15:07-Razloginfo.com

Двойна маска или маска от стандарт N95 ще се носи задължително от утре в супермаркетите и в обществения транспорт в Гърция. Това обяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис при представянето на нов пакет от ограничителни мерки заради навлизането на варианта Омикрон на корованируса в Европа.Рестрикциите ще влязат от 6 ч. сутринта на 24 декември и ще бъдат в сила до 2 януари.

По силата им носенето на маска става задължително както в закритите обществени места, така и на открито. Това се отнася и за заведенията за хранене и фитнес салоните.

Забраняват се всякакви публични мероприятия за Коледа и Нова година.

Пътниците, които ще влизат в Гърция с PCR тест, ще бъдат задължени да го повторят на втория и на третия ден от пристигането си. Още на 19 декември страната въведе задължителен предварителен тест за всички пристигащи.

Остава в сила препоръката гражданите да си правят самостоятелен тест преди всяко излизане.

От 3 януари ще влязат в сила нови ограничителни мерки, обяви още Плеврис. Очаква се те да засягат работното време на увеселителните заведения и спортните прояви, дистанционната работа, както и по-общи мерки, които ще се отнасят до дейностите, които не са абсолютно необходими. Тези мерки ще бъдат обявени на 27 декември, когато ще бъде следващото заседание на експертната комисия.

Министърът на здравеопазването каза в отговор на въпрос, че не се планира връщане на изискването за изпращане на есемес преди всяко излизане с причините за него. Той уточни, че след празниците училищата ще отворят нормално, като ще бъде обсъдено дали да бъде преразгледан протоколът за действие при установяване на случай на COVID-19.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!