Горещи новини

Гърция въвежда таван на печалбата върху цените на стоките от първа необходимост

| 12:35

Гърция въвежда таван на печалбата на търговците върху цените на стоките от първа необходимост. Само за последните месеци в търговската верига цените на много стоки са се увеличили с около 50 процента, твърди Съюзът на потребителите.Проучване на агенцията за наблюдение на цените показа, че много от тях са се повишили заради калкулираната в тях висока печалба.

Министърът на развитието Антонис Георгиадис внесе по спешност в парламента предложение да се постави таван на печалбата на търговците върху стоките, чиито цени са пряко засегнати от войната в Украйна. Бензин, жито, хляб, олио и други стоки ще се продават с печалба, равна на тази от септември миналата година.

Предвиждат се строги глоби и отнемане на лиценза за търговци, които нарушат това нареждане.

В резултат на тази мярка се очаква лек спад на цените.

Правителството отново отказа да се съобрази с искането на опозиционните партии да намали акциза върху горивата, които вече са с много високи цени за гръцкия пазар. Един литър безоловен бензин достигна 2 евро, а на островите се продава за 2 евро и 30 евроцента.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!