Горещи новини

Гърция въведе задължителни Covid тестове за пристигащите руски туристи

-11:28-Razloginfo.com

Гърция наложи задължителни тестове за коронавирус на всички руски граждани, пристигащи в страната. Въпреки риска за туристическия сезон изискването за тестове се налага заради разпространението на делта варианта на коронавируса в Русия.

Министерството по туризъм в Атина промени условията за влизане на руски туристи. Всички влизащи в Гърция от Русия ,дори и ваксинираните, трябва да представят отрицателен ПСР тест на границата.

Ще бъдат тествани и на граничните пунктове всички руски туристи, независимо от възрастта поради увеличените случаи на индийския вариант на коронавируса.Хотелиерите реагираха, че новото изискване вероятно ще намали туристопотока от Русия.

По отношение на туристите, пристигащи от безопасните „зелени зони“, сред които е и България, няма промяна в изискванията за влизане в Гърция.

От утре се премахва и вечерния час в страната, което удължава работното време на нощните заведения.

Според репортаж на гръцката държавна телевизия ЕРТ, от началото на следващия месец се въвеждат и облекчения за имунизирани европейски граждани. Те ще се допускат до всички масови мероприятия без ограничения.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!