Горещи новини

Гърците прехвърлят имот и откриват фирма през онлайн приложение от догодина

-12:49-Razloginfo.com

Нови улеснения за бизнеса и гражданите се готвят в Гърция от началото на новата година. Гръцките граждани ще могат да прехвърлят имоти и да основават фирма с един клик в специални приложения, информират гръцките медии. Всички те са включени в проектопрограмата за нови услуги на електронното правителство.

Очаква се приложенията да бъдат готови до няколко седмици, а главната им задача е да намалят бюрокрацията. Гражданите ще могат да прехвърлят имоти като специалната платформа ще може да събира всички необходими удостоверения от държавните архиви.

При създаване на нови фирми също ще се избягват бюрократични забавяния. Новите електронни услуги ще обхванат още правосъдния сектор, където гражданите ще могат да следят чрез платформата движението на съдебните дела. Има опция дори и за разводи през специализирано приложение, уточняват от правосъдното министерство, но само ако раздялата е по взаимно съгласие.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!