Горещи новини

Гърците масово се тестват заради Омикрон. Мерките се спазват, заради от високи глоби

| 16:58

Масово тестване на гърците поради силното разпространение на Омикрон. Мерките се спазват под заплахата от високи глоби.

При температури около 20 градуса гърци и туристи в неделния ден са на разходка по брега на морето. Заведенията са пълни с клиенти.

Гърците чакат на опашки, за да се тестват днес. Необходим е негативен тест, за да отидат утре на работа. Други се страхуват, че по празниците са контактували с много хора и има вероятност да са заразени.

С 50 хиляди евро глобиха частно лице, което е организирало новогодишно събиране на 400 души. Затвориха заведения за неспазване на ограничителните мерки.

По-нисък ръст показва броят на заразените за последното денонощие, но в следващите дни се очакват отново много високи стойности.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис съобщи пред медиите, че в тежко състояние са хоспитализирани само носители на коронавирусния вариант Делта. Здравните власти в Гърция регистрират висока активност на варианта Омикрон, който обаче протича с по-леки симптоми.

Правителството съобщи, че отпуска помощи за заведенията, които останаха затворени поради ограничителните мерки.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!