Горещи новини

Гъвкави колчета на пътя ще ограничават изпреварването в Кресненското дефиле

| 10:03

До края на работната седмица се очаква по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле да бъдат монтирани колчета, които да разделят физически двете платна и изпреварването да бъде ограничено напълно.След като бяха въведени нови ограничения по главен път Е-79 и скоростта беше ограничена до 50 км/ч, преди седмица регионалният министър в оставка Гроздан Караджов обяви, че по главния път за Гърция ще бъдат въведени и инсталирани гъвкави колчета, които да ограничават скоростта

Това е един от вариантите. Разбира се той ,както и всички други трябва много добре да се разгледат, защото през зимата не се знае как ще минава снегопочистващата техника. Ако минават линейка и пожарна – как ще стане разминаването не е ясно. Но тези колчета са много добър вариант за ограничаване на изпреварването, тъй като така ще се намалят катастрофите“, смята Георги Бързаков – пътен експерт.

Шофьорите споделят, че новите ограничения могат да доведат до пътни инциденти и призовават колчетата да бъдат добре сигнализирани и обезопасени.

В пътния бранш са разделени в мненията си относно новите скоростоограничители. Георги Бързаков коментира още, че ако ограничението е вдигне до 70 км/ч, няма да е фатално, а по пътя ще се минава по-бързо.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!