Горещи новини

Гръцкото правителство обмисля нови ограничения заради „Омикрон”

-16:27-Razloginfo.com

Гръцкото правителството обмисля нов пакет от ограничения от 3-ти януари, заради рязко увеличаване на случаите с новия вариант на коронавируса „Омикрон“.Гръцките лекари от Съвета за контрол на пандемията призовават правителството незабавно да затвори нощните заведения. Според специалистите те са огнища на разпространение на коронавируса, въпреки че в тях се допускат само ваксинирани клиенти. Очаква се рязко покачване на броя на заразените от следващата седмица, като областите Атика и Солун са най-рисковите райони.

Здравният министър Танос Плеврис съобщи, че от 3-ти януари в рамките на 15 дни ще се въведат още по-строги ограничения, като вероятно нощните заведения ще останат затворени.

Полицията масово проверява за спазване на мерките. Само за ден над 500 души са глобени с 300 евро за неносене на маски навън. При нарушения отнемат лиценза на заведения. С двойни маски се влиза в хранителните магазини.

Глоба до 1 милион евро заплашва производители и търговци, които увеличиха цената на предпазните маски, заяви министърът на развитието Георгиадис.

Ваксинирането продължава и в празничните дни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!