Горещи новини

Грешни навици, заради които качваме килограми

-10:16-Razloginfo.com

Доста от нас в ежедневието често се поддадаваме на изкушения, като да пропуснем тренировка, да хапнем нещо сладко, да забравим за диетата и да не се движим достатъчно. Често дребните грешки, които правим и вредните навици са причина за трудното отслабване.Грешни храни

Понякога се стремим да приемаме нискомаслените продукти, мислейки си, че така ще отслабнем, но при това решение мазнините обикновено се заменят със съставки от групата на въглехидратите с нисък гликемичен индекс. Когато организмът ги приеме, е възможно покачване на кръвната захар, а с това нараства и чувството за глад. Препечената филийка сутрин също не е толкова безобидна, особено ако е направена от бял хляб, защото за разлика от пълнозърнестия, той е по-беден на фибри. Същото важи и за крем супите, които заради сметаната в тях могат да доведат до по-висок холестерол и до повече килограми.

Сутрешни навици

В забързаната сутрин закуската често остава на заден план и дори е пропускана, а колкото по-добре се нахраните тогава, толкова повече енергия ще имате през деня и толкова по-малко калории ще трябва да приемате на следващите основни хранения.

Мързеливи решения

Все по-често се случва да предпочитаме по-лесното и мързеливо решение пред практичното и здравословното. Например, вместо да качите 2 етажа по стълбите, избирате да се придвижите с асансьора. Истината е, че качването по стълби гори 2 пъти повече калории.

Бъркане на сигнали

Страшно много хора бъркат сигнала на тялото за жажда с този на глад. Вместо да посягате към някаква закуска, първо изпийте една чаша вода и ако след нея коремът ви продължава да се обажда, тогава опитвайте с нещо малко за хапване. Това ще помогне и за вашата хидратация.

Хапване на крак

Хапването на крак е много вредно за метаболизма, а бързото хранене води и до напълняване. На стомаха са му необходими поне 20 минути, за да информира мозъка, че вече е сит. Когато хапваме бързо, губим представа за количеството храна, която сме погълнали.

Работа до късно

Работа до късните часове на нощта може да доведе до напълняване. Причината е, че лишавате тялото си от необходимата почивка, отнемате от енергията му и то се преуморява, затова търси начини да се запаси с нови сили.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!