Горещи новини

Граничният пункт „Илинден-Екзохи“ е отворен всички превозни средства

-11:30-Razloginfo.com

„От 8:00 часа тази сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт „Илинден-Екзохи“ на българо-гръцката граница се пропускат всички превозни средства“, каза областният управител на Благоевград Николай Шушков.

До момента на граничния пункт беше позволено преминаването само на товарни автомобили в интервала от 7:00 до 23:00 часа.

През него могат да преминават и леки автомобили и автобуси.Първоначално обявената дата за отваряне на пункта за всички превозни средства беше 1 юли.Забавянето с едно денонощие е заради осигуряване на допълнителни екипи от гръцка страна, който да обработват документите, необходими при преминаването на границата в условията на епидемията от коронавирус“, посочи Шушков.

От пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“ потвърдиха, че от тази сутрин гръцките власти допускат преминаване на територията на южната ни съседка на леки автомобили и автобуси през граничния пункт „Илинден-Екзохи.“Българските граждани, който пътуват по този начин, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и с отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в южната ни съседка.

Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!