Горещи новини

Граждани от цял свят изпращат съобщения на руснаци за истината в Украйна

| 13:08

Полски програмисти създадоха специален уебсайт, чрез който граждани от целия свят могат да изпращат съобщения на случайно избрани руски граждани, за да ги информират за военните престъпления на руската армия в Украйна.Русия предприе пълномащабна инвазия в Украйна на 24 февруари. Кремъл наложи тотална цензура в Русия и близо 150 милиона руснаци в момента живеят в информационно затъмнение. Руската пропагандна телевизия е забранила да се говори за убитите руски войници във войната, а освен това не показва как руската армия продължава да убива цивилни и да атакува жилищни сгради и болници.

Сайтът е наречен 1920.in. Според „Форбс” е кръстен на полско военно формирование летци от Втората световна война, което се присъединява към британските Кралски ВВС, за да продължи битката срещу Хитлер дори след падането на Полша. Полските програмисти имат телефонните номера на 20 милиона граждани и 140 милиона имейл адреса, принадлежащи на руснаци.

На случаен принцип свободните граждани на света могат да информират руските за случващото се в Украйна. Налични са и шаблони от съобщения, включително такова: „Повече синове на руския народ загинаха в Украйна, отколкото в Афганистан! Войната на Путин ще унищожи Русия! Няма гориво, няма пари в банките. Путин унищожава Русия! Кремъл лъже!”. В Русия в момента е забранена думата „война”. А хората, които протестират срещу войната в Украйна, са арестувани.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!