Горещи новини

Градчето, в което високите обувки са забранени

| 17:39

Едно прекрасно слънчево градче, което се облива от вълните на Атлантическия океан. Място, на което губим представа за времето. Място, на което ни се струва, че всичко е безгрижно, спокойно и всичко ни е позволено. Да, обаче в Кармел (на английски Carmel-by-the-Sea или просто Carmel) нещата не стоят точно така. Особено за дамите, които трябва да спазват важен закон.Самият Брад Пит очевидно също е запленен от чара на крайбрежния калифорнийски град, защото съвсем наскоро той се сдоби с разкошно имение за 40 милиона долара.

Любопитен е и фактът, че тук е живял и работил като кмет (1986 – 1988 г.) не кой да е, а Клинт Истууд. Звездите, които имат общо с Кармел, не свършват. Джек Лондон също е част от историята на градчето, като един от жителите му, пише Carmelchamber.

Да се върнем, все пак, към закона. Става въпрос за официална забрана за носенето на обувки на високи токчета по улиците. Ако за някои жени токчетата са неизменна част от визията им, е нужно да поискат специално разрешение за това да не ги свалят.

За „забранени“ обувки, според местната разпоредба, се считат тези с над 5 сантиметра ток.

Законът е създаден от градския прокурор през 1963 г. Целта му е по този начин да защити Кармел при възникване на съдебни дела, които могат да бъдат заведени от онези, които се спъват в неравната настилка на улиците, изкривена от корените на дърветата.

Въпреки това полицията не следи за спазването на този закон кой знае колко стриктно. Дамите, които не биха събули за нищо на света токчетата си, едва ли ще свършат в затвора.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!