Горещи новини

Гостите на Банско се радваха на богатата програма на Задругата на банските механджии

-14:58-Razloginfo.com
През първия уикенд на септември туристите в Банско бяха посрещнати с кулинарния празник на открито „Уникално Банско“. Музикално, весело, интересно и много вкусно. На всички бяха предложени благоуханни бански гозби, приготвени от местните механджии, а на децата – забавна кулинария с приготвяне на здравословна закуска с квасен хляб, вита баница и весели сандвичи.Градският площад бе и сцена за демонстрации на местни занаяти – грънчарско колело, работа с вълна, тюфекчийство, сувенири от кожа, автентични бижута, гоблени и много други. Съботната вечер продължи с концерт на младите самодейни състави към читалище „Никола Вапцаров – 1894“, а специалният гост на вечерта бе красивата и талантлива изпълнителка Деси Добрева.
Кулинарният празник се организира за втора поредна година от Съюза на туристическия бизнес, Задругата на банските механджии „Уникално Банско“ и Община Банско с идеята за запазване на автентично и традиционно Банско и предаването му на поколенията.
В последните години Банско успешно се превръща във всесезонен курорт и лятна фестивална столица с богата и разнообразна културна програма. Събитията продължават и през целия септември. На 11 -ти и 12 -ти в Банско ще се проведе най-екстремното състезание по планинско бягане „Пирин Ултра“, което ще събере световният елит по Скайрънинг, а в края на месеца ще наблюдаваме поредното издание на фестивала на планинарския филм.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!