Горещи новини

Гордостта на Якоруда! Юлия стана „Златен глас“ на Радиото

| 13:18

В Деня на радиото 25 януари бяха раздадени традиционните награди „Сирак Скитник“ за 23-и път в 88-годишната история на БНР.Наградата за радиожурналистика получиха Евелина Стоянова, програма „Хоризонт“, Кремена Данева – кореспондент от Пловдив, и информационият екип на Радио Пловдив за отразяването на наводненията в карловските села. Голямата награда на името на Сирак Скитник отиде при журналиста от програма „Христо Ботев“ Емил Янев.

Наградата „Златен глас“ на БНР получи Юлия Гатдерова от редакция „Народна музика“. Отличието е учредено от Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му Надежда Дженева, дългогодишен журналист в БНР.

Носителката за тази година Юлия Гатдерова е народна певица от Пиринския край – град Якоруда. Завършила е музикалното училище в Широка лъка, след това музикалната академия в Пловдив, а от 2010 г. е музикален редактор и водещ в програма „Христо Ботев“. Юлия е част от фолклорната формация „Гласове на традицията“ и ръководител на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Якоруда“.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!