Горещи новини

Горан Иванишевич: Тероризират Новак за това, че не се ваксинира

| 13:15

Горан Иванишевич заяви, че вече повече от две години Новак Джокович бива тероризиран заради нежеланието си да се ваксинира. Именно това бе причината сърбинът да не бъде допуснат на Australian Open, като за момента изгелжда, че няма да може да играе и на US Open. Иванишевич е категоричен, че световният №7 никога не е бил в ролята на водач на антиваксърското движение и изрази мнението, че настоящата здравна политика на САЩ е нелогична.Според действащите в момента здравни мерки американските власти не изискват отрицателен PCR тест от пристигащите чужденци, но ваксинационният сертификат все още е задължителен. Миналата седмица USTA съобщи, че не изисква от участниците на US Open да са ваксинирани, но въпреки това ръководството на асоциацията ще се съобрази с разпоредбите на правителството.

„Не знам дали Новак ще може да участва на US Open. Ситуацията е много сложна. Има по-голяма вероятност да се върна на корта и да спечеля титлата в Умаг, отколкото да позволят на Джокович да играе в Ню Йорк. В момента той няма право да влезе в САЩ. Там не изискват ваксинация за местните жители, но за чужденците тя е задължителна. Не го разбирам“ – коментира шампионът на Уимбълдън за 2001 г. пред хърватското издание Slobodna Dalmacija.

Иванишевич заяви, че ролята на лидер на антиваксърите, която някои фенове и медии приписват на Джокович, е напълно неоснователна.

„Уважавам и ценя Новак като човек. Той е взел своето решение и няма да го промени. Някои хора постоянно твърдят, че е лидер на антиваксърите и оказва лошо влияние, но това изобщо не е вярно. Да, той не иска да поставя ваксина в тялото си, но никога не е казвал на други да не се ваксинират. Аз съм ваксиниран, но въпреки това уважавам решението на Новак и между нас никога не е имало каквито и да е разногласия по тази тема“, категоричен е бившият №2.

„Наистина се надявам противоепидемичните мерки да бъдат преразгледани. Имаше заразени играчи както на Australian Open, така и на Ролан Гарос и Уимбълдън, но нищо фатално не се случи. В настоящите правила има множество противоречия. Аз съм ваксиниран, така че за мен не е проблем, но вече две години и половина Джокович бива тероризиран заради нежеланието си да се ваксинира. Когато се заразиш с Covid-19 се отнасят с теб, все едно имаш бяс. Изолират както теб, така и целият ти екип и те използват за назидание“, завърши Иванишевич.

В случай, че Новак Джокович не бъде допуснат в Канада и САЩ, следващият турнир с негово участие ще бъде Laver Cup, който ще се проведе в Лондон от 23 до 25 септември.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!