Горещи новини

Голям църковен празник е днес, отбелязваме чудното оздравяване на болната Евфимия

-9:49-Razloginfo.com

Днешният 24 октомври е голям църковен празник, ознаменуващ едно голямо чудо, извършено от Пресвета Богородица. Това е повод да отидем в църква и да благодарим на Божията майка за милостивото ѝ сърце и безкрайните ѝ грижи за нас.Историята разказва, че през 1688 г. Евфимия, сестрата на Московския патриарх Йоаким, се разболяла и легнала на смъртен одър. Въпреки че болестта ѝ била нелечима, жената пренебрегнала телесните страдания и не спирала да се боли на Богородица. Една сутрин, след продължителна и изтощителна молитва, болната Евфимия чула гласа на Пресвета Богородица. Тя ѝ се явила, за да ѝ каже, че в Преображенския храм има икона, която се нарича „Радост на всички скърбящи“ („Всех скорбящих радост“). Дева Мария поръчала на болната Евфимия да повика свещеника от храма, който да донесе тази икона. След като отслужи водосвет, болестта на Евфимия ще изчезне. След това изцерената трябвало да разказва на всички за чудотворната икона и да прославя милостта на Иисус Христос.

Чудното оздравяване на болната Евфимия станало точно на 24 октомври. Затова празникът се чества до ден днешен в прослава на Пресвета Богородица и Иисус Христос. Наричаме го Света Богородица – Всех скорбящих радост. На този ден в Преображенския манастир се стичат вярващи от целия православен свят, за да молят за милост Богородица и да търсят изцеление от чудотворната икона.

Честит празник на всички!

На 24 октомври вървете на църква, за да се поклоните на чудотворната празнична икона „Всех скорбящих радост“.

Помолете Божията майка да помага и закриля не само вас и вашите семейства, но и всички хора по Земята, защото времената, в които живеем са тежки.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!