Горещи новини

ГОЛЯМ ПРОБИВ! Китай с лек срещу диабета

-10:39-Razloginfo.com
Китайски учени разработиха лек за диабета, който помага на пациентите да се отърват от инсулина и лекарствата в рамките на 3 месецаКъм настоящия момент китайските учени успешно са излекували диабета на пациент с помощта на новаторската клетъчна терапия. Това пионерско лечение е разработено от екип от Шанхайската болница “Changzheng”, Центъра за върхови постижения в молекулярната клетъчна наука към Китайската академия на науките.Според доклад на “South China Morning Post”, пациентът е претърпял клетъчна трансплантация през юли 2021 г. Забележително е, че в рамките на единадесет седмици той вече не се нуждаел от външен инсулин. През следващата година той постепенно намалял приема на перорални лекарства, докато накрая ги спрял.

„Последващите прегледи показаха, че функцията на панкреатичния остров на пациента е ефективно възстановена“. Това каза Ин Хао, един от водещите изследователи.

Този пробив бележи значителен напредък в клетъчната терапия за диабет. Тимъти Кийфър, професор в Университета на Британска Колумбия, похвали проучването, като каза:

„Мисля, че това проучване представлява важен напредък в областта на клетъчната терапия за диабет.“

Диабетът е хронично състояние, което засяга способността на тялото да преобразува храната в енергия. Това води до тежки усложнения, ако не се управлява правилно. Традиционните лечения включват инсулинови инжекции и постоянно наблюдение, което може да бъде обременително за пациентите.

Новата терапия включва програмиране на периферните кръвни мононуклеарни клетки на пациента, трансформирането им в семенни клетки за пресъздаване на панкреатична островна тъкан в изкуствена среда. Този подход използва регенеративните способности на тялото, нововъзникваща област, известна като регенеративна медицина.

„Нашата технология е узряла и разшири границите в областта на регенеративната медицина за лечение на диабет“, завърши Ин Хао.

Източник: mediamall.info

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!