Горещи новини

Голям китайски автомобилен производител, със седалище Ухан, идва на пазара у нас

-11:32-Razloginfo.com

Българският вносител „Авто Юнион“ подписа договорни взаимоотношения за внос на китайските автомобили Dongfeng. Интересното е, че те ще се предлагат у нас с до 12 години гарация. Що се отнася до китайската компания Dongfeng Motor Corporation, то тя е една от най-големите автомобилни производители в Поднебесната държава.Бъдещето партньорство между компаниите бе подписано по време на онлайн среща, на която бяха обсъдени също спецификацията и цените на първата партида превозни средства по поръчка за износ от Dongfeng, както и план за задграничния пазар на марката, включително бъдещата визия и представяне на европейския пазар.

Китайската корпорация нашумя в Европа след като изигра роля в една от най-големите сделки в последните години – покупката на Opel от френския концерн PSA. Тази сделка стана факт, благодарение на дейното участие и финансовата пидкрепа именно на Dongfeng.

Иначе Dongfeng Motor Corporation е китайски държавен автомобилен производител със седалище в Ухан. Традиционно един от китайските производители в „Голямата четворка“, Dongfeng в момента е в челната четворка по производство на автомобили, заедно с Changan Automobile, FAW Group и SAIC Motor.

Представител на марката в България ще бъде дъщерната компания „Чайна Мотор Къмпани“ АД. В допълнение към леки и лекотоварни превозни средства, компанията произвежда части и си сътрудничи с чуждестранни компании, със съвместни предприятия като Dongfeng Yulon, Dongfeng Yueda Kia, Dongfeng Honda, Dongfeng Motor Co., Ltd. (DFL, с Nissan), Dongfeng Peugeot-Citroën и Dongfeng Renault.

Компанията беше вторият по големина китайски производител на автомобили през 2014 г. с производствен обем, произвеждащ над 3.5 милиона превозни средства. Още един любопитен факт е, че Dongfeng Sokon Automobile, известен в международен мащаб като DFSK Motor (съвместно предприятие между Dongfeng и Chongqing Sokon Industry Group Co Ltd) пък е и производител на електрическата Dacia Spring.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!