Горещи новини

Голямо признание! Наш курорт влезе в топ 100 на най-забележителните места на планетата

-8:53-Razloginfo.com

Голямо признание получи Слънчев бряг. След като влезе в той 10 на класацията на най-евтините курорти за лятна почивка в Европа, сега Слънчака се класира на 84-то място в Golden Beach Award 2024 – ранглистата на стоте най-забележителни плажа на планетата. Класацията се изготвя всяка година от базираната в Лондон компания BeachAtlas (Плажен атлас).Не става дума само за златен пясък и кристални сини води, оценени са и много други фактори, чието съчетание прави избраните плажове изключителни. Наред с известни плажове като кубинския Варадеро и Патая в Тайланд в ранглистата има и такива, за които може и да не сте чували – като Брега на Скелетите, Стъкления, Черния пясък, JBR. Плажовете не са само морски и океански, има езерни (като на Балатон) и дори речни. „Английската градина“ например, която всъщност е германска, се намира на река Ейсбах край Мюнхен и е атракция за… сърфисти, пише „Сега”.

Начело в Golden Beach Award 2024 са Бора Бора (Френска Полинезия), Боулдърс (Южна Африка), Уайкики (Хавай), Копакабана (Бразилия).

Авторите на Топ 100 са публикували кратки представяния и снимки за всеки от стоте фаворита, които обясняват защо именно те са отличени. Уникална природа, биоразнообразие, местни традиции, културни забележителности, достъпност, дневни развлечения, нощен живот са критериите, по които експерти в областта на туризма и инфлуенсъри са дали своите оценки.

Описанието за единствения български представител гласи: „Слънчев бряг бързо набира слава като следващата голяма дестинация за плажни партита. Разположено покрай брега на Черно море, това място гъмжи от оживени барове, клубове и плажни партита, които продължават до зори. С достъпните си цени и безкрайните възможности за забавление Слънчев бряг предлага перфектна комбинация от слънчеви дни и наелектризиращи нощи.“

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!