Горещи новини

Голяма част от фирмите ще запазят хибридния режим на работа

| 11:15

След отмяната на извънредната епидемична обстановка повечето от фирмите планират да запазят хибридния режим на работа.По-голямата част от бизнеса предпочита да запази хибридната форма на работа, въведена с пандемията, редуване на работа от офиса и от дома:

„В хибриден режим на работа сме вече от няколко месеца. Не предвиждаме към момента служителите на 100% да се върнат в офиса. Продължаваме в хибриден режим, което означава за хората от офиса работа от офиса и от вкъщи, според техните нужди и желания. Поне няколко пъти обаче в месеца ги задължаваме да идват до офиса, за да се виждат с колеги, да има социализация между колегите и на 100% хората от производството те си работят в производствена среда. При тях хибриден режим на работа не може да се приложи“ – казва Катя Христова от компания за производство на интегрални схеми и чипове.

Пандемията наложи практиката на работа от разстояние и вече е време тази нова форма да бъде нормативно уредена, казва Светлозар Петров от най-голямата платформа за заетост у нас.

„Според мен натрупахме достатъчно опит последните две години какви са потенциалните проблеми, какво има нужда да бъде регулирано по отношение на дистанционната работа и вече спокойно може да се урегулира“.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!