Горещи новини

Голяма част от регионите у нас са в трета зона, расте натискът върху болниците

| 18:19

Близо 10 000 са новите случаи на заразени с коронавирус за денонощието у нас. Още един регион премина в трета зона според Плана за справяне с пандемията.В 4 области заболеваемостта на двуседмична база е над 2000 на 100 000 население, а в 17 – над 1000. Това увеличава натиска към болниците, но проблем са не само леглата, а и наличността на медиците. Само за последните 10 дни над 1200 медици са с положителен тест. Така, дори да има легло, няма кой да го обслужи.

Заразата продължава своя ход – процентът на положителни проби и днес е над 26. Положителните PCR тестове обаче, които по принцип по-точно регистрират Омикрон, са почти 39% от направените през изминалото денонощие.

Най-много нови случаи отново има в София – над 2400 и в Пловдив – над 1000. 5455 са пациентите в болница, 520 от тях в интензивни отделения.

Още един регион преминава в Eтап 3 по новия план за овладяване на пандемията. Той включва областите Пловдив, Пазарджик, Смолян и Хасково.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!