Горещи новини

Голяма футболна вест: Украйна приема Мондиал 2030

| 10:37

Голяма футболна новина, свързана с Украйна, ще бъде обявена в близките часове, твърди „Таймс“. Според английското издание президентът на Украйна Володимир Зеленски се е договорил с Испания и Португалия за съвместна кандидатура на Световното първенство по футбол през 2030 година.Планът е Украйна да приема срещите от една от групите, ако успее да възстанови инфраструктурата в няколко града след войната с Русия, която още не е приключила.

Според „Таймс“ подобна тройна кандидатура ще бъде изявен фаворит за посрещане на Мондиала и жест на подкрепа на света към Украйна.

Припомняме, че страната за последно прие голям футболен форум през 2012 година, когато съвместно с Полша организира Европейското първенство по футбол.

Интересна подробност около кандидатурата е, че последната европейска страна, която бе домакин на световно първенство в Европа, бе Русия през 2018 година. Сега Мондиал ще има в Катар – в края на тази година, а през 2026 година – в САЩ, Мексико и Канада.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!