Горещи новини

Година затвор и 10 бона глоба за мъж, нарушил карантината

-15:36-Razloginfo.com

36-годишен мъж беше осъден на една година затвор, след като нарушил карантината си. Отделно съдът му наложи и глоба в рамер на 10 000 лева, съобщиха от прокуратурата.Мъжът с инициали Х.И. е предаден на съд от Районна прокуратура-Търговище за това, че при условията на продължавано престъпление, нарушил мерки издадени против разпространяването на заразна болест по хората и като лице поставено под карантина не изпълнил задължението да не напуска дома или мястото си за настаняване, в което е посочено, че ще пребивава. Той е осъден на една година „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване.

На 6 юни 2021 година 36-годишният Х.И. пристигнал в България от Федерална република Германия през ГКПП – Дунав мост и бил поставен под карантина от РЗИ – Русе. Той трябвало да остане на адрес в град Търговище за период от 10 дни без да има правото да излиза, съобразно заповедта на Министъра на здравеопазването от 3 юни 2021 година. Подсъдимият собственоръчно подписал предписанието към него.

Въпреки, че бил поставен под задължителна карантина, мъжът нарушил противоепидемичните мерки. Три пъти той бил засичан от полицейски служители в нарушение и бил предупреждаван за това.

Определението на съда, с което е одобрено постигнатото споразумение между прокуратурата и 36-годишния мъж, е окончателно.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!