Горещи новини

Глобиха шофьор, че не опазил документите си на горящия ферибот, от МВР правят проверка и ако има грешка, ще отменят акта

| 17:26

Шофьор от Пловдив, чийто документи изгоряха на ферибота от Игуменица за Бриндизи, е бил санкциониран от родния КАТ за това, че не ги е опазил.Потърпевшият, който помоли да бъде запазена самоличността му, разказа пред bTV за случката.

„Вчера бях в КАТ, когато поисках документи за възстановяване на шофьорската книжка. Обстоятелства, при които съм изгубил документите – на което беше написано, че са изгорели на ферибота Игуменцица-Бриндизи. След попълването на тях, служител ми каза, че трябва да бъде написан акт за изгубени документи.“

Оцелелият при пожара шофьор трябва да плати 70 лева глоба за изгубените документи.

Собственикът на пловдивската транспортна фирма, който загуби 32 тира при пожара на ферибота, Илиян Филипов коментира, че не при всичките му служители е имало такива проблеми.

От МВР-Пловдив обясниха, че актът е наложен, тъй като потърпевшият не бил в списъка на Външно министерство. Днес ще направят отново проверка и ако има грешка, ще отменят акта.

А междувременно тези, които не са глобени, са потресени от бавната процедура по издаването на нови документи. На практика, оцелелите шофьори ще останат без курсове и доходи поне 2 месеца.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!