Горещи новини

Глобиха мъж, след като сам санирал апартамента си

-10:06-Razloginfo.com

Да премахнеш изолацията на апартамента си малко след като си я сложил. Това е принуден да направи собственик на апартамент в центъра на София, след като районната община „Триадица“ му наложи глоба. Притежателят на имота самостоятелно е направил изолацията, без да получи разрешение от съседите и районната община.Кметът на „Триадица“ Димитър Божилов обясни пред bTV, че саниране на парче крие рискове.

По принцип си има законови изисквания за това нещо. Нашите експерти констатираха на място извършването на това саниране, което на всичкото отгоре е направено без дюбели, без козирка над самата изолация, което създава предпоставки да влиза вода между санираната част и стената. Въпрос на време е да падне. Издали сме предписания в 30-дневен срок собственикът да премахне доброволно незаконно извършеното саниране, каза Бижилов.

Съсед на извършилия незаконно изолацията разказа, че вече има последствия за горния апартамент. Жената се оплака от влага, която влиза в нейния имот заради неправилно направеното саниране.

Представител на домоуправителя пък обясни, че собственикът на санирания апартамент не е искал разрешение, а дори и да е поискал, нямало е да му се даде.

Сградата няма нужда от саниране, тя е стара, но е няма пукнатини по нея и има вътрешна изолация, каза Силвия Лазарова, представителна домоуправителя.

Ако собственикът сам не премахне изолацията, принудително общинската власт ще го направи. После средствата по разноските ще се търсят по съдебен път.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!