Горещи новини

Глобиха жена с 10 000 лева за неспазване на карантина

-20:44-Razloginfo.com

Подсъдимата Л.М., привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом се призна за виновна за извършено от нея престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.На 17.05.2021 г. Л.М. се върнала от Италия в България през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. Във връзка с обявено извънредно положение в страната, поради разпространение на заразна болест, със заповед на министъра на здравеопазването била въведена задължителна карантина. Тя касаела всички лица, пристигащи от „рискови“ държави.

С предписание от 17.05.2021 г., издадено от Регионална здравна инспекция, Л.М. била поставена под карантина. Тя била задължена да спазва ограничението да не напуска жилището си на адрес в с. Долно Церовене за срок от 10 дни. Предписанието било лично подписано от нея.

На 26.05.2021 г. Л.М. не била открита от служители на РУ Лом на посочения от нея адрес за пребиваване по време на карантината. Било установено, че тя напуснала дома си и посетила обществено място.

Между защитата на подсъдимата и Районна прокуратура – Монтана е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Л.М. се е съгласила да й бъде наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Тя следва да заплати и глоба в размер на 10 000 лева за неспазване на противоепидемичните мерки.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!