Горещи новини

Гешев поиска имунитета на Бойко, за да го обвини за Барселонагейт!

-17:51-Razloginfo.com

Главният прокурор на Република България най-накрая Иван Гешев поиска имунитета на бившия премиер и настоящ депутат от ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.Борисов трябва да бъде със свален имунитет, за да може прокуратурата официално да го привлече за обвиняем за пране на пари по делото Барселонагейт. С обявената коалиция с ПП и ДПС Борисов спечели надбягването с времето и отърва ареста за 6 месеца, защото има обещанието от Кирил Петков и Асен Василев заедно с Христо Иванов да му държат имунитета на трупчета, докато им дава властта.

Главният прокурор е внесъл в деловодството на 49-то Народно събрание искането за сваляне на имунитета на бившия министър-председател по предложение на Софийската градска прокуратура.

Това става в мига, в който коалицията ПП и ГЕРБ обяви правителството и подкрепата на ДПС за смяната на регулаторите и промените в Конституцията.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Борисов.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!