Горещи новини

Гешев започва с арестите! Повдига обвинения на депутати от ГЕРБ и ПП и останалите партии

-10:04-Razloginfo.com

Първите действия на Иван Гешев, след като осветли масовата корупция и търговия с влияние в парламента, наричайки депутатите “политически боклук”, ще бъдат повдигането на обвинения и свалянето на имунитети на десетки крадливи депутати, твърди BNEWS .Сред тях ще са хора от първите редици на двете основни фракции в парламента, но и много други, намазали дебело филията с мазничко, докато са във властта. От Продължаваме промяната ще бъдат на пангара Кирил Петков и Асен Василев, чийто имунитети ще бъдат поискани за злоупотреби в особено големи размери, кражби чрез комисионерство по газовите сделки и търговия с влияние и безстопанственост.

Очаква се финалната развръзка и на сагата с кюлчетата и пълните чекмеджета, осветлени в Афера. Ключов свидетел по тях е авторката на снимките – Мата Хари. Това е половинката на подсъдим олигарх с инициали П.Б. , която е готова да пропее в прокуратурата.

Ще бъдат извършени дистанционни разпити и на редица подсъдими в чужбина, които били готови да свидетелстват срещу висши български политици.
Най-лесен е казусът с “къщата в Барселона”, там всичко е доказуемо, защото плащанията са извършени по банков път, а Мис Бикини и семейството и нямат доказани доходи, за да си позволят баровския имот. Имало и защитен свидетел и участник във врътките, който бил пропял. Замесени са ключови хора от близкия кръг на бившия премиер.

Президенството също няма да спи спокойно. Има няколко чувала с доказателства за президентския секретар Н. К. – Златния, за когото се знае, че ръководи корупционния канал, осветен като Пътя на Копринката, по който текат реки с черни пари от Митниците и държавната администрация, както и от криминалните групировки. Има свидетели рекетирани чиновници и бизнесмени.

Вчера олигархичните партии ПП-ДБ на спонсора им Прокопиев поискаха изслушване на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров. Досега тази коалиция съществуваше само благодарение на омразата към Борисов и Гешев, които вече са смъртни врагове.

„Бих отишъл с най-голямо удоволствие на изслушване в парламента, но само при положение, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват“, каза зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в ефира на Нова ТВ.

„Това, което ме изненада в изказването на Сарафов е, че ни обвини с Гешев, че сме грешници. Другите са лоши, а той е добрия.

На 5 май ние се разделихме като екип и приятели.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!