Горещи новини

Германия удължава локдауна до средата на февруари

-10:24-Razloginfo.com

Германия най-вероятно ще удължи локдауна до 14 февруари. Правителството представи за обсъждане затягане на мерките на заседание с премиерите на германските провинции. Според медиите, които са получили копие от предложените нови мерки, локдаунът ще бъде удължен до 14 февруари. До тогава затворени остават училища и детски градини.

Маските на обществени места, в магазини и градския транспорт вече задължително трябва да са медицински – операционни или FFP-2.

Германските власти са притеснени от разпространението на британската мутация на вируса COVID-19. Имало данни и че той се разпространява по-силно в училищата, затова учебните заведения ще останат затворени.Пътниците в обществения транспорт ще бъдат намалени, като се увеличи блоят на влаковете и автобусите. Апелира се към бизнеса да премине към хоумофис там, където е възможно. През пролетта според данните на транспорта е имало по-малко хора в движение, което означава, че в момента не всички фирми с възможност за хоумофис се възползват от нея.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!