Горещи новини

ГДБОП спря незаконна кабеларка, работила над две години

| 15:22

Служители на ГДБОП пресякоха дейност по предоставяне на незаконна кабелна телевизия.Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, заедно с колегите им от СБОП-Кюстендил и Перник, ЕВРОПОЛ и представители на Алианса за противодействие на аудиовизуалното пиратство. В рамките на операцията е пресечена  дейност по предоставяне на незаконна кабелна телевизия на територията на Софийска и Кюстендилска област, съобщиха от МВР.

Според събраните до момента данни, повече от две години кабелният оператор е препредавал до крайните си клиенти телевизионни програми, без необходимото по закон съгласие на правоносителите и без да уведоми за тази си дейност контролните държавни органи, както законът изисква. По този начин операторът системно е нарушавал правата върху обекти на авторското и сродните права.

При процесуално-следствените действия са иззети документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Операцията е проведена в рамките на  ЕМРАСТ /програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност – борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуалната собственост, ръководена от България/ и под ръководството на ТО-Дупница при Районна прокуратура – Кюстендил.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!