Горещи новини

ГДБОП разби престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи

-15:33-Razloginfo.com

ГДБОП разби престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи. Специализираната операция по линия „фалшификации“ е проведена от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ на 17 март, съобщиха от МВР.След като събрали данни за организирана престъпна група, създадена с цел изготвяне и разпространение на неистински официални документи, антимафиоти пристъпили към действия по неотложност по образуваното досъдебно производство. Спецакцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.

В хода на успешната реализация са задържани общо петима души, двама от които в момент на извършване на сделка с неистински български паспорт. Последвали процесуални действия на 8 адреса в условията на неотложност, претърсвания на моторни превозни средства и обиски на лица.

Иззети са фалшиви паспорт и шофьорска книжка, неистински парични знаци (две банкноти с номинал 50 долара и една с номинал 5 евро), пет мобилни телефона, преносим компютър, принтер, два ламинатора, множество бели пластики с чип за изготвяне на документи, листа с копирани изображения на данни от лична карта. Открити са също самоделни пушка и пистолет, части от друго оръжие и боеприпаси с различен калибър.

С полицейска заповед петимата задържани са останали в ареста за срок до 24 часа. На четирима от тях са повдигнати обвинения, като единият е с наложена мярка за задържане до 72 часа.

Действията по разследването продължават.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!