Горещи новини

ГДБОП неутрализира две престъпни групи за инвестиционни измами

-16:55-Razloginfo.com

На 27 юли, в изпълнение на европейска заповед за разследване от Германия, служители на отделите „Киберпрестъпност“ и „Разследване“ при ГДБОП извършиха обиски на територията на София. В хода на действията са претърсени колцентър и жилища, използвани от организирана престъпна група за инвестиционни измами. Задържани са четирима души, от които двама чужденци.

Два дни по-късно, на 29 юли, по друга молба за международна правна помощ от Израел, беше неутрализирана още една организирана престъпна група, след процесуално-следствени действия в ж.к. „Студентски град“.

И двете международни престъпни групи са таргетирали жертви от цял свят, които са били подвеждани да превеждат пари по сметки, контролирани от финансови мулета. С жертвите се е свързвал финансов агент, който ги подмамвал да инвестират в привидно надеждна онлайн инвестиционна платформа.

Иззети са множество компютри, телефони, флаш памети и документи, свързани с извършваната престъпна дейност на двете организирани престъпни групи.

Всички действия са проведени под надзора на Специализираната прокуратура.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!