Горещи новини

ГДБОП арестува четирима за търговия с антики

| 18:09
Снимки: МВР
ГДБОП арестува четирима мъже при сделка с културно-исторически ценности, съобщиха от МВР. В момент на продажба на монети в София са задържани четирима мъже. Експертна справка е установено, че монетите са римски и византийски, с висока научна и художествена стойност.В условията на неотложност са извършени обиски и претърсвания на жилища и автомобили на територията на Стара Загора, Пловдив, Харманли, Симеоновград и София. Намерени са още вещи и предмети с външни белези на културно-исторически ценности, които предстои да бъдат изследвани, както и металотърсачи и други предмети.Последвайте ниПолезна ИнформацияГДБОП арестува четирима за търговия с антики, обиски в Пловдив, Харманли и СимеоновградНовиниИнформация

В пловдивското село Калояново е открита работилница с две матрици за изготвяне на фалшиви антични монети. Във жилище в Харманли са намерени 7 матрици за изготвяне на фалшиви антични монети и 4 предмета, имащи белези на културни ценности. От жилище в Симеоновград са иззети 13 боеприпаса, 5 предмета с белези на културни ценности, 3 металотърсача и 6 пити за тях.

Последвайте ниПолезна ИнформацияГДБОП арестува четирима за търговия с антики, обиски в Пловдив, Харманли и СимеоновградНовиниИнформация

Софийска градска прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама от задържаните и е определила на всеки от тях мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Действията по разследването продължават.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!