Горещи новини

Гари Стейгър идва за STEAM форум в София

| 13:17

Водещият световен експерт в изследователския подход при учене ще сподели опита си с учители от цялата страна по покана на „Българско школо“

Събитието поставя на дневен ред темата за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищатаСофия, 21 септември 2022 г. Водещият световен експерт в изследователския подход при учене – Гари Стейгър, ще бъде специален гост на националния форум „STEAM школо под пара“, който ще се проведе в края на октомври в София. Събитието ще постави на дневен ред темата за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата, за възможните подходи на работа в подобно пространство и за подкрепата, от която учителите се нуждаят, за да се възползват от предимствата му и да организират ефективен учебен процес във високотехнологична среда.

„Идеята на форума е да отвори общо пространство, и всички, които сме ангажирани да използваме максимално ефективно STEAM средата като основен инструмент в учебния процес, да споделим идеите и опита си, но и проблемите, които срещаме, и заедно да търсим отговори и решения, приложими в нашата практика“, коментира Даниела Тодорова, директор на „Българско школо“.

Програмата на форума включва семинари, работни срещи и дискусии, на които ще се

обсъждат въпроси и идеи по темата с представители на Министерството на образованието, регионалните инспекторати, училищата, НПО и бизнеса. Специален фокус на събитието ще бъде споделянето на добри педагогически практики от преподаватели в училища и образователни институции от цялата страна. Експо на STEAM работилници за деца и

възрастни ще представи организации и компании, работещи в областта на STEAM обучението, и техните най-нови проекти, оборудване и технологии.

Организатор и домакин на форума е “Българско Школо” в партньорство с Тракийски университет – гр. Стара Загора, СУ „Емилиан Станев“ – гр. Велико Търново и Академия за родители. Това е първото от поредица събития, свързани с прилагането на изследователския подход в обучението като фактор за по-добра професионална реализация на младите хора. Повече за форума може да научите тук.

За Гари Стейгър

Гари Стейгър е водещ американски образователен експерт, консултант, учител. Поддръжник е на компютърното програмиране, роботиката и ученето през правене в класните стаи. Последовател е на Сиймър Пепърт, един от пионерите на идеята за внедряване на принципите на конструкционизма в педагогиката. Стейгър е в авторския колектив на книгата „Invent to Learn: Making, Tinkering and Engineering in the Classroom“, определяна като „библията“ за това как да се използват училищните пространства за учене чрез правене (The Maker Movement).

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!