Горещи новини

„Газпром“ мълчи. Няма отговор за преговори за доставките на газ

| 11:35

До края на деня не беше получен отговор от „Газпром“ за преговори да доставките на газ по договора, който изтича в края на годината. Това съобщиха от Министерството на енергетиката.По рано, след срещата при президента Румен Радев с компаниите Gastrade и Copelouzos Group, министърът на енергетиката Росен Христов съобщи, че България очаква отговор от „Газпром“ до края на деня. Служебното правителство очаква руската компания да посочи човек, с когото българската страна ще може да преговаря.

А срещата при Радев с компаниите Gastrade и Copelouzos Group беше да се обсъдят възможностите да увеличаване на количествата газ за България от все още непостроения терминал при Александруполис.

Министърът на енергетиката Росен Христов заяви днес, че служебното правителство иска да променя договора с „Газпром“, а да започнат преговори за някои модификации, включително и разсрочване на доставките, че физически да може да ги получим и някои гаранции, свързани с плащането.

„Ние първо трябва да почнем да преговаряме, за да изпратим нашите искания“, каза още Христов.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!