Горещи новини

„Газпром“: Европа е изпразнила хранилищата си от доставения през лятото газ

| 9:38

Европейските държави са източили целия газ, нагнетен в хранилищата им през лятото, като понастоящем общото ниво на заетост на европейските подземни газохранилища (ПГХ) е 29,5%, съобщи руската енергийна компания „Газпром“ в Telegram.„Целият газ, нагнетен през лятото, е изтеглен от европейските ПГХ“, заяви „Газпром“, добавяйки, че „общата заетост на ПГХ в Европа е 29,5%. Подземните хранилища в Германия вече са изпразнени със 70,6%, а във Франция – със 77,1%.“

Обемът на активния газ в европейските ПГХ към 26 февруари е с 21,5% (7,9 млрд. куб. м) по-малко в сравнение с миналата година. Като цяло европейските страни са изтеглили 47 млрд. куб. м газ, което е 100% от обема, доставен през лятото, допълва „Газпром“, позовавайки се на данни на Gas Infrastructure Europe.

Според „Газпром“ нивото на газовите запаси в европейските ПГХ е достигнало рекордно ниски нива от много години насам.

Заетостта на украинските хранилищз също продължава да бъде на минимални нива. На 26 февруари тя е спаднала до 10,3 млрд. куб. м, което е с 8,1 млрд. куб. м (44%) по-малко от миналата година, отбелязват от „Газпром“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!