Горещи новини

Газоподаването за населените места в Благоевградска област няма да се спира

| 10:01

На срещата на кризисния щаб за защита от бедствия в Благоевград вчера стана ясно, че мостът за село Покровник, под който минава и главният газопровод може да бъде ремонтиран или изграден наново, едва през пролетта. Това се налага, защото придошлите води на река Струма подкопаха основите на съоръжението. Как ще бъде осигурено непрекъснатото газоподаване и какво е неудобството за хората от село Покровник и другите населени места, до където се стига по мостът?Осигурено е алтернативно захранване на града, дружеството е готово да снабдява града с компресиран газ, съобщи Ваня Везенкова, представител на фирмата доставчик. Тя поясни, че е взето решение за укрепване на газопровода, така че да се осигури експлоатационната сигурност на тръбопровода.

Не се планира спиране на газоподаването за града, това укрепване няма да отнеме време, така че клиентите могат да бъдат сигурни, че няма да останат без газоподаване, увери Ваня Везенкова

Кметът на село Покровник коментира, че проблемът с моста създава доста неудобства. Трасето за пътуване се увеличава с близо 5 км. Неудобството е за градския транспорт, училищните автобуси, както и за фирмите, които са от двете страни на Струма. Надявам се час по-скоро компетентните органи да вземат мерки и мостът да се възстанови, изрази надежда кметът Недко Ангелов.

Освен газопровод, под моста преминава и водопровод.

Ангелов допълни, че е получил уверение от ВиК-Благоевград, че ако се наложи ще се пусне аварийно захранване и жителите няма да останат без вода.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!