Горещи новини

Газовият интерконектор с Гърция получи Акт 16

| 13:32

Газовият интерконектор с Гърция получи Акт 16. Междусистемната връзка Гърция-България ще бъде въведена в експлоатация на 1 октомври.За официалното откриване на газовата връзка пристига и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, президентите на Северна Македония и Сърбия, както и гръцкият премиер. Домакин на церемонията ще е Румен Радев.

Съоръжението е с дължина от 140 км на българска територия. Според уверенията на служебното правителството през връзката България ще получава договорените количества азерски газ.

„От първия ден на служебния кабинет започнахме разговори със строителя, успяхме да компенсираме забавянията и той да завърши обекта. Към днешна дата имаме разрешение за ползване на газовата връзка между България и Гърция”, обяви на брифинг регионалният министър Иван Шишков.

„От 1-ви октомври трябва да бъде осигурено и потичането на газ”, заяви той.  Шишков благодари на медиите и добави: „Всички страдахме и всички се вълнувахме от начина, по който ще бъде завършен обекта. Вече си отдъхваме до край и от 1 октомври той ще може да бъде пуснат в експлоатация в истинския смисъл на думата, без притеснения и без нарушение на никакви норми.”

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!