Горещи новини

Газовата асоциация иска европейско финансиране за връзката Петрич – Струмица

-9:35-Razloginfo.com

От Българската газова асоциация искат изграждането на газова връзка „Петрич-Струмица“ да бъде включено при актуализацията на Плана за възстановяване и устойчивост.Проектът беше иницииран преди две години на кръгла маса, проведена в Скопие и се подкрепя от търговските палати на България и Северна Македония, каза председателят на Газовата асоциация Пламен Павлов: „България в последните години се опитва да направи нещо с газов хъб „Балкан“. Да разшири пазара, да увеличи потребителите. Единствената възможност за разширяване на обхвата са Северна Македония и Косово“.

Подобен проект би струвал 40-42 милиона евро, допълни Павлов: „Има предпроектно проучване, има инвеститори. Не държим това да се случва на всяка цена с пари на държавата. Но има възможност това да се развива и с външни инвеститори, и с европейско финансиране. Тук става дума да се изгради един малък газопровод, да се изгради връзката на Петрич със Струмица. Не става дума за милиарди. Ако се изгради такава връзка, българските търговци, българските доставчици ще могат да участват на съвсем друга територия. Това е в интерес не само на бизнеса, това е в интерес на страната“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!