Горещи новини

Гадината отстъпва: Цялата страна излиза от червената зона до дни

| 14:09

Ковид картата на страната отново се оцветява в жълто при епидемичната обстановка по региони. Западна и централна България се върнаха в Етап 2. Източните региони все още още са в червения Етап 3, но 5-дневната прогноза за тях е и те да се оцветят в жълто.Картата на епидемичната обстановка разделя страната на пет региона, като във всеки от тях се следи развитието на пандемията. Сред един от факторите са определяне на етапа, в който се намира даден регион, е заетостта на интензивните легла за болни с COVID-19.

Според новия План за справяне с COVID-19 именно заетостта на интензивните и леглата за лечение на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е сред факторите за налагане на противоепидемични мерки. Друг фактор, който здравните власти следят, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.

Картата по показател двуседмична заболеваемост от COVID-19 все още е в тъмночервено – с над 500 заразени на 100 хиляди души, с изключение на област Кърджали, която влезе в червената зона още през изминалата седмица. Благоевградска област е следващият кандидат за излизане от тъмночервената зона с 537.63 заразени на сто хиляди души. Заболеваемостта в страната достигна 1044.05 на сто хиляди души.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!