Горещи новини

В Украйна забраниха дейността на редица проруски партии

-18:17-Razloginfo.com

Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна спря всякаква дейност на редица политически партии по време на военното положение.Това съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски в поредно видеообръщение.

Съветът за национална сигурност и отбрана реши, предвид пълномащабната война и връзките на някои политически структури с тази държава /Русия/, да спре всякаква дейност на редица политически партии за периода на военно положение. А именно: „Опозиционна платформа – За Живот“; „Партия на Шарий“; „Нашите“, „Лява опозиция“; „Съюз на левите сили“; „Държава“; „Прогресивна социалистическа партия на Украйна“; „Социалистическа партия на Украйна“; „Социалисти“; “ Блок Владимир Салдо“, каза президентът.

Според Зеленски Министерството на правосъдието е инструктирано спешно да предприеме цялостни мерки за забрана на дейността на тези политически партии.

„Всяка дейност на политиците, насочена към разделяне или сътрудничество, няма да бъде успешна, но и ще получи остър отговор“, каза Зеленски.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!