Горещи новини

В Тел Авив откриха нова библиотека с български книги

| 20:12

В навечерието на 11 май, Деня на Светите равноапостоли Св. Св. Кирил и Методий, в Тел Авив отвори порти нова библиотека. Тя се намира в българското посолство.С идването на първите групи преселници от България в Израел постоянно е имало библиотеки с български книги. Колкото и ограничавания за багажа, който могат да носят, да са поставяли пред идващите, те постоянно са носели със себе си и обичаните си книги.

В края на 40-те – началото на 50-те години на предишния век даже е имало няколко библиотеки. Те са носели всички белези на българските читалища. Развивали са лекционна активност, имали са кръжоци за феновете на книгите. За концепцията да бъде открита библиотека към българското посолство споделя посланикът ни в Израел Румяна Бъчварова : „При преместването на посолството ни от остарелия офис в действителност установихме, че в обособените пространства има разнообразни книги, събрахме ги на едно място и видяхме, че има много забавни заглавия“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!