Горещи новини

В същото време, Османи: Скопие отхвърля френското предложение

| 15:11

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи изрази позиция, че гласуването в българския парламент днес ще блокира дългосрочно европейския процес на разширяване и ще парализира Договора за добросъседство между Република Северна Македония и БългарияВ публикация във „Фейсбук“ Османи обясни защо е отхвърлено предложението на френското председателство. Две думи стоят между успехът и неуспехът на Европейския съюз в региона, пише Буяр Османи и обяснява, че това са – първата е протокол в преговорната рамка, а другата „отваряне” в параграф 6 от заключенията на Съвета.

Гласуване на резолюцията в българския парламент, в която се поставя акцент именно върху тези два въпроса, ще блокира дългосрочно европейския процес и успоредно с това ще парализира инструментите от договора за приятелство за дълъг период, пише още Буяр Османи.

Трябваше да откажем предложение за преговорна рамка в тази му форма именно заради частите от него, за които българската страна без никакви аргументи показа неразбиране, твърди външният министър.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!