Горещи новини

В СУ „Бр. Каназиреви“ отбелязаха Международния ден на правата на човека с изложба и ролева игра „Избори за евродепутат“

-12:38-Razloginfo.com

В навечерието на 10 декември – Международния ден на правата на човека младшите посланици от Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ организираха изложба във фоайето, посветено на Европейския парламент.Те, заедно с помощта на старши посланици Соня Крънчева и Лиляна Джолева, посветиха изложбата на известни личности, посветили живота си на нелеката борба при защита на правата на човека – право на живот, свобода и сигурност, равенство пред закона, абсолютна забрана на дискриминацията, робството и мъченията – тези и други универсални принципи, които са записани в безбройни харти и конституции, като се започне от американския проектозакон за правата от 1776 година, Общата декларация за човешките права на ООН от 1948 и се стигне до европейската харта на основните човешки права.

Тази изложба е част от инициативите на младшите посланици, свързани със защита на правата.

На 10 декември 2021 г. ще се проведе ролева игра „Избори за евродепутат“, в която учениците ще усетят духа на изборите и ще имат възможност да ги разиграят на практика.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!