Горещи новини

В седмицата на духовността, в СУ „Бр. Каназиреви“ в Разлог, представят интервю с художници от училището

-17:51-Razloginfo.com
В седмицата на духовността Ученическият парламент ви представя интервю с художници от нашето училище.Вижте какво споделят:
Здравейте аз съм Радост на 11 години от град Разлог, любимото ми хоби е рисуването. Най – много ме вдъхновява природата – залезите, смяната на сезоните, горите, уникалните гледки от планината и много други. А художниците които ме вдъхновяват да рисувам да Клод Моне и Ван Гог, които също рисуват природата.
Борис Коцаков съм на 15 години. Едно от основните ми хобита е това, с което реших да се изявя на тазгодишната изложба- рисуването. Вдъхновението ми да рисувам идва по малко по-особен начин. Идеите за рисунки просто се появяват в главата ми и с достатъчно усилия, създавам картини. Благодаря на Бог, че всеки ден ми дава вдъхновение и поводи да се радвам на живота. За мен Той е най-добрият художник.
Аз съм Сияна Юрукова на 16 години от Разлог,България. Любимото ми хоби е рисуването. Рисувам от много малка. Имам рисунки и картички от 2 годишна. Любимият ми художник е Ван Гог. Любимата ми негова картина е ,,Ваза с 12 слънчогледа“. Вдъхновявам се най-често от природа- животни и растения, корици на книги и исторически личности.
Аз съм Ани и съм на 16 години. Едно от моите хобита е да рисувам. За мен рисуването е начин да изразя себе си и да се отдам на творчеството. Има няколко причини, поради които обичам да рисувам.
Първо, рисуването ми позволява да се изразявам без думи. Често пъти има емоции и мисли, които е по-трудно да се изразят с думи, но чрез картините мога да ги предам по-лесно. Това ми помага да се освободя от стреса и да се изразя по свободен начин.
Второ, рисуването ми дава възможност да създавам неща, които не съществуват в реалността. Мога да създам свой свят, изпълнен с фантазия и красота. Това ме вдъхновява и ме кара да мечтая за неща, които може би никога няма да видя.
Но най-голямото вдъхновение за мен идва от любимите ми художници – Тодор Димитриев и Добри Добрев. Те са български художници, които са оставили следа след себе си в историята на народното ни творчество.
Тодор Димитриев е известен със своите изключителни пейзажи и портрети. Той е успял да пресъздаде красотата на българската природа и да я превърне в изкуство. Неговите творби са пълни с живот и цветове, които ме вдъхновяват да се опитам да пресъздам същата красота в своите рисунки.
Добри Добрев, от друга страна, е известен със своите абстрактни творби. Той е майстор в създаването на форми и цветове, които предизвикват ума и въображението. Неговите творби ме карат да размишлявам за смисъла на изкуството и да се впускам в едно пътешествие из абстрактната му визия.
Но не само тези двама художници ме вдъхновяват. Всеки път, когато разглеждам творбите на различни художници, откривам нови начини за изразяване и нови идеи, които мога да приложа в своите рисунки.
Рисуването е моят начин да се изразя и да се наслаждавам на красотата около мен. То ме вдъхновява да създавам и да мечтая. И с помощта на любимите ми художници, непрекъснато се развивам и откривам нови хоризонти на изкуството. Всеки рисунък, който създавам, е като малък отпечатък от моята вътрешност и виждане на света.Със сигурност, това хоби ще продължи да ме вдъхновява и радва през целия ми живот.
Аз се казвам Стефани Сматс. На петнадесет години съм и съм родена в град КейпТаун, Южна Африка. Рисуването ми е любимото занимание. Освен него аз съм голям любител на природата. Обичам да съм в планината и в близост до морето, за това и се занимавам с много различни зимни и летни спортове като ски, линдсърф, плуване и хавайски сърф.
Това което ме вдъхновява в рисуването е, че мога свободно да изразявам емоциите си. Да представя моя начин на мислене и идеите си. Винаги си пускам музика, когато рисувам и така времето се забързва. Това е най-приятният начин да разтоваря.
Любимият ми художник е Петър Робинсън или също така познат като „TenHun“. Той е американски художник, който прави живи, изобретателни картини и 3D скулптури. Когато го наблюдавам как се развива, в размите на последните няколко години, извличам нови познания и идеи за следващата ми рисунка.
Калоян Георгиев Антев на 9 години.Аз имам много любими хобита. Обичам да чета и да научавам исторически събития и години от славното минало на България. С голямо удоволствие уча за държавите от целия свят, техните столици и знамена. Обичам да карам колело и да играя футбол. Настроението и красивата природа ме вдъхновяват да рисувам. Моят любим художник е Владимир Димитров-Майстора.
Казвам се Александра Миладинова Топузова . На 11 години съм и обичам да рисувам, също така обичам и народните танци. Това което ме вдъхновява да рисувам е природата и емоциите които изпитвам. Все още нямам любим художник, но пък ми харесва как рисувам аз.
Аз се казвам Ивана Мицина, на 15 год., обичам да рисувам.
Рисуването ме вдъхновява, защото се чувствам щастлива и удовлетворена.
Любимият ми художник е Винсент ван Гог.
Казвам се Петя Топузова,на дванадесет години съм.Моето хоби е да рисувам.Нямам любим художник.Вдъхновявам се от животните или по-точно от котките.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!