Горещи новини

В Русия полицията започна да забранява вносните служебни автомобили

| 14:47

В Екатеринбург, Русия, местната полиция иска да забрани използването на чуждестранни служебни автомобили. За това пишат местни медийни ресурси, като според тях решението ще бъде прието и поетапно ще бъде наложено и в останалите региони на Русия.„Най-вероятно приетата нова мярка ще започне да се прилага от още от 1 април 2022 година.“, пише в постановлението. Както стана известно, ограниченията визират основно автомобили, производство на марките Volkswagen, Skoda, Renault и др, които масово се използват за служебни коли в Русия.

Това решение е продиктувано от спирането, както на производството, така и на обслужването и поддръжката на служебни автомобили „поради трудната геополитическа ситуация“, а иначе казано, поради санкциите, наложени от инвазията на Русия в Украйна.

Припомняме, че редица чуждестранни автомобилни производители спряха доставките на нови автомобили на руски дилъри, както и замразиха производството на автомобили в заводите си в страната-агресор.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!