Горещи новини

В Русия отмениха задължителния годишен технически преглед на личните автомобили

-9:18-Razloginfo.com

Руският президент Владимир Путин подписа закон за отмяна на задължителния годишен технически преглед на личните превозни средства.Текстът беше приет от двете камари на парламента на 22-и и 24-и декември и засяга около 50 милиона автомобили и мотоциклети в Руската федерация.

Техническият преглед остава задължителен за таксита и други видове транспорт за хора, както и за лични превозни средства, които се използват за служебни цели. На преглед подлежат и автомобили и мотоциклети по-стари от четири години в случай на продажба и регистрация, както и при осъществяване на конструктивни промени.

Контролните органи могат да изпратят превозното средство на преглед само при очевидна техническа неизправност, която създава риск за автомобилното движение. В правилника се запазва точката, която задължава собствениците да следят за техническото състояние на собственото си превозно средство.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!