Горещи новини

В Русия започна гражданска война

-9:20-Razloginfo.com

В Русия избухна гражданска война. Това изявление направи военният експерт Олег Жданов, коментирайки събитията в Белгородска област на Руската федерация.„Вчера в ранни зори започнаха военните действия в района на Белгород. Две формирования обявиха, че започват да освобождават Руската федерация от режима на Путин. Всичко това беше предвидено и предсказано. Спомнете си първите месеци на войната, когато много хора, включително и аз, казахме, че всичко ще завърши с гражданска война в Русия. Ето я – гражданската война в Русия. Руснаците освобождават Руската федерация от режима на Путин. Защо не 1917 г.?“ отбеляза той.

Според него събитията по границата с Украйна се развиват много бързо: „Тръгнаха от КПП в района на Гайворон, след което започнаха да се придвижват към Белгород. Последната информация, която успях да получа преди началото на записа, беше, че боевете се водят за град Гайворон и за Гора-Подол“.

Жданов добави още, че първоначално руското ръководство не е искало да признае факта на въоръжен сблъсък, но когато руските доброволци разположиха танкове и хеликоптери в небето, се проведе извънредно съвещание в Белгород. По-късно беше обявена въздушна тревога и започва евакуация на местното население.

Русия обяви вчера в граничещата с Украйна руска Белгородска област, станала обект на въоръжено нахлуване на „диверсанти“, „режим на антитерористична операция“, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков. Този режим, който се въвежда с решение на Федералната служба за сигурност (ФСС), дава специални правомощия на правоохранителните органи и въоръжените сили, се казва в прессъобщение, разпространено от губернатора.


Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!