Горещи новини

В Русия вече е разрешено производството на опростени автомобили, с по-ниски екологични стандарти и нива за безопасност

| 11:18

От 25 април Русия може да започне производството на т.нар. опростени автомобили с по-ниски екологични стандарти и нива за безопасност. За целта Съветът на Евразийската икономическа комисия промени техническите изисквания за производство на автомобили. Това съобщава „Известия“.Според документа до февруари 2023 г. Русия (и други страни, които са членки на Евразийския икономически съюз) ще могат да определят свои собствени изисквания към автомобилите, които се произвеждат в страната.

Всъщност говорим за производство на опростени модели с по-ниски стандарти за опазване на околната среда и безопасност. На 25 април влизат в сила промените в техническия регламент „За безопасността на колесните превозни средства“, които определят изискванията за автомобилите на територията на ЕАЕС.

Според информация на autonews, смисълът на тези иновации е да се даде възможност на автомобилните компании да работят с така наречените алтернативни компоненти, тъй като доставката на оригинални се оказва сложна или напълно спряна. Става дума за неоригинални резервни части.

В същото време ще бъде възможно да се управляват такива автомобили на територията на други държави от ЕАЕС (Киргизстан, Армения, Беларус и Казахстан) само ако бъде сключено двустранно споразумение. Също така в свидетелството за регистрация ще бъде отбелязано, че автомобилът е пуснат по особено опростен начин.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!