Горещи новини

В Румъния действат: Отложиха плащането на вноски по банкови кредити за период от 9 месеца

| 13:42

Румънското правителство обяви кредитна ваканция за физически лица и фирми. С извънредно постановление се разрешава отлагане плащането на вноски по банкови кредити за период от девет месеца.Съгласно извънредната наредба могат да бъдат разсрочени вноските на граждани и бизнес, чиито средни месечни разходи са се увеличили с най-малко 25 процента. Облекчената мярка важи за заеми, отпуснати до 30 април 2022 г. Те се спират по искане на кредитополучателя за период от минимум един месец до максимум 9 месеца. Кредитополучателите могат да се възползват от отлагането на задълженията за плащане само веднъж за един кредит.

Има и други ограничения. Механизмът за спиране на вноските „може да бъде предоставен само за кредити, при които не е регистрирано просрочие през последните 6 месеца до датата на искането за спиране на задълженията за плащане“.

Мярката се предоставя само на кредитополучатели, които са били финансово засегнати от сериозната ситуация, породена от настоящата криза, се посочва още в наредбата.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!